Blog

De werkelijke locatie van de Al-Aqsa moskee

Het verhaal van ‘al-isra wa al-Mi’raj’ (لإسراء والمعراج) ofwel ‘de nachtreis’ is een van de bekendste verhalen in de islam. Volgens dit verhaal reisde Mohammed in een nacht van Mekka naar de Al-Aqsa moskee (al-isra), waar hij vervolgens naar de hemel opsteeg (al-mi’raaj). De reis maakte hij op een gevleugeld dier, genaamd de buraq. HoewelMeer lezen over De werkelijke locatie van de Al-Aqsa moskee

Over islam, joden en apen

De islam heeft heel wat te zeggen over ongelovigen, en over joden in het bijzonder. Volgens de islam zijn joden net als alle ongelovigen pervers, onrein, het minst van alle schepselen, en moeten dan ook bestreden en gedood worden (zie de pagina ‘ongelovigen’ op deze website). T.a.v. joden vermelden Koran en hadieth bovendien op meerdereMeer lezen over “Over islam, joden en apen”

Is Petra het originele Mekka in islam?

Volgens het officiële islamitische verhaal bidden moslims richting Mekka, en doen zij dit sinds Mohammed de gebedsrichting veranderde van Jeruzalem naar Mekka in het jaar 622 (zie soera 2:149-150). Hoewel tot voor kort vrijwel niemand aan de juistheid van dit verhaal twijfelde, publiceerde Dan Gibson in 2017 een onderzoek (Early Islamic Qiblas) dat dit verhaalMeer lezen over “Is Petra het originele Mekka in islam?”

Mijn moslimbuurman is geen terrorist

Recent heeft de Taliban in ijltempo de controle over Afghanistan overgenomen. De vrees bestaat dat geïnstitutionaliseerde islamitische terreur het leven van de Afghaanse bevolking gaat bepalen. En die vrees is niet onterecht, als je bedenkt wie de Taliban zijn en wat de islam leert. Mohammed zelf heeft immers gezegd dat hij ‘overwonnen heeft door middelMeer lezen over “Mijn moslimbuurman is geen terrorist”

Meer dan één Koran? Islamgeleerde Yasir Qadhi denkt van wel

Een van de belangrijkste argumenten die moslims naar voren brengen om de islam te verdedigen, is dat er maar één Koran is, die door de eeuwen heen perfect bewaard is. Uit historisch onderzoek blijkt echter dat de werkelijkheid heel anders is. Zowel in de islamitische geschiedenis als vandaag de dag zijn er altijd discussies geweestMeer lezen over “Meer dan één Koran? Islamgeleerde Yasir Qadhi denkt van wel”

Een open discussie met respect

Sommigen zullen zich misschien afvragen: waarom een website over zo’n controversieel onderwerp? De reden is eenvoudigweg dat islam in onze tijd ook in Nederland zoveel invloed heeft. En dan kan een kritische blik juist helpen helderheid over het onderwerp te verschaffen en tot de juiste conclusies te komen. Helaas merken we veelal terughoudendheid of zelfsMeer lezen over “Een open discussie met respect”


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: