Islamterreur maakt beschaafd debat onmogelijk

Recent gaf de bekende atheïst Richard Dawkins een interview bij het bekende Britse tv-programma Piers Morgan Uncensored. Richard Dawkins staat bekend om zijn uitgesproken kritiek t.o.v. religie, met name het christendom. Hoewel het interview grotendeels niet over religie ging, kwam Morgan uiteindelijk toch met de vraag wat Dawkins’ mening was over de terugkeer van een Brits meisje dat zich bij ISIS aangesloten had. Wat volgde was zeer opvallend.

Dawkins antwoordde zenuwachtig met: “Dat zeg ik liever niet. Ik heb het niet genoeg bestudeerd.” Morgan bleef echter aandringen, en vroeg of Dawkins ook bedreigd wordt, en daar angst voor heeft na de aanslag op Salman Rushdie. Dawkins begon zich nog ongemakkelijker te voelen en zei alleen maar “nee, nee”, waarmee hij bedoelde dat hij niets wilde zeggen. De situatie was duidelijk: de altijd uitgesproken Richard Dawkins had angst om een kritisch woord over de islam te zeggen.

Of Dawkins zelf bedreigd wordt weten we niet, maar wel is duidelijk dat hij ermee bekend is waar de volgelingen van de islam toe in staat zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Franse meisje Mila in 2020 (toen 16 jaar), die ernstig werd bedreigd uit islamitische hoek nadat ze de islam op Instagram een ‘religie van haat’ had genoemd. Ook de aanslag op Salman Rushdie in 2022, die op Charlie Hebdo in 2015, en natuurlijk de moord op Theo van Gogh in 2004 in eigen land zijn bij velen in het geheugen gegrift.

Terreur is geen anomalie in de islam, maar sinds het begin een beproefd middel om tegenstanders te intimideren en te onderwerpen. Mohammed zelf zei niet voor niets: “Ik heb de overwinning verkregen door middel van terreur” (Sahieh al-Buchari 4:52:220). En zoals soera 8:12 zegt, “werpt Allah angst in de harten van de ongelovigen.” (zie verder de sectie Jihad en geweld op deze site)

In 1400 jaar is er dus niets veranderd, en zal men overal waar de islam zich authentiek manifesteert, rekening moeten houden met moord en andere vormen van terreur. Ondertussen wordt een eerlijk en open debat over de islam zo onmogelijk gemaakt, doordat men niet kritisch over de islam durft te zijn. Wijsheid en moed zijn dus gevraagd van iedere samenleving die vrij wil zijn. Anders zullen toenemende onvrijheid en onderdrukking het onvermijdelijke resultaat zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: