Over

Waarom deze site?

De islam claimt de ware godsdienst te zijn, met relevantie niet alleen voor dit leven, maar ook voor de eeuwigheid. Daarnaast heeft de islam een uitgebreide leer op het gebied van moraliteit en spiritualiteit.

Wie de islam volgt, weet dat zijn religie bijna zijn gehele leven bepaalt. Het is daarom van essentieel belang te weten of de islam daadwerkelijk waar is en het waard is om na te volgen. Want als dit niet zo blijkt te zijn, zal je je serieus moeten afvragen of je de islam nog wel wilt navolgen.

Als we kijken naar de islam zijn er twee zaken die fundamenteel zijn: de Koran (het boek) en Mohammed (de persoon). Alles in de islam hangt van deze twee elementen af. Wanneer een van beide onhoudbaar blijkt te zijn, stort heel het bouwwerk van de islam in. Dit kan zich voordoen wanneer de Koran of de profeet onbetrouwbaar, zichzelf tegensprekend, immoreel of spiritueel problematisch is.

In wat je op deze site leest zullen we ons hier verder op richten. Dit zal gebeuren op een open en eerlijke manier, waarbij moeilijke discussies en pijnlijke details niet uit de weg worden gegaan. Natuurlijk beseffen we dat geloof en levensovertuiging een diepe hartsaangelegenheid is voor veel mensen.

Het doel van deze site is dan ook nooit om mensen te beledigen of te kwetsen. De kritiek is altijd gericht tegen de islam als godsdienst, maar nooit tegen de moslims als personen. Deze site is juist bedoeld om moslims te helpen na te denken en de waarheid te ontdekken.

En voordat we verder gaan, onthoud een ding: Denk zelf na! Durf vragen te stellen! Volg niet die slaafse mentaliteit van wanneer een autoriteit iets beweert, dat je daar geen discussie over mag hebben. Of dat je überhaupt niet mag twijfelen omdat dat نفاق (hypocrisie) zou zijn.

We hopen dat iedere bezoeker van deze site tot diepere inzichten zal komen ten aanzien van het ware karakter van de islam. En dat een ieder vervolgens het juiste antwoord zal vinden op de vraag of deze religie waar is en het waard is om na te volgen, of niet.

%d bloggers liken dit: