Islamitische jihad nog altijd springlevend

Een paar weken geleden konden we er collectief even bij stilstaan dat het precies 20 jaar geleden was dat 9/11 plaatsvond. Een gebeurtenis die de wereld schokte. Sindsdien is er van alles gedaan om islamitisch terrorisme de kop in te drukken.

De vraag is hoeveel succes al deze pogingen hebben gehad. Sinds 9/11 zijn er namelijk in de laatste 20 jaar minimaal 40.000 islamitisch terroristische aanslagen gepleegd. Gemiddeld dus 2.000 aanslagen per jaar. Deze zijn alle gedocumenteerd en te vinden op de site www.thereligionofpeace.com. Bovenop deze 40.000 komen nog alle aanslagen die niet gedocumenteerd zijn, maar dat aantal kent uiteraard niemand.

De basis voor deze terreur is te vinden in de islam zelf. De islamitische bronnen als de koran en de hadieth, die de basis vormen van de islam, laten duidelijk zien dat jihad en terrorisme een wezenlijk onderdeel van de islam zijn. Hoewel aanvankelijk jihad niet verder ging dan zelfverdediging (zie bijv soera 2:190), werd de offensieve jihad een plicht toen de islam gegroeid was.

Ongelovigen waar dan ook moesten bestreden worden, aan de islam onderworpen worden, en djizya (speciale belasting) betalen. Dit komt duidelijk naar voren in bijvoorbeeld soera 9:29. Er zijn echter in totaal 164 verzen in de Koran die van jihad spreken.

Terreur is daarbij een vorm van jihad. Zo zegt Mohammed in een hadieth (Sahieh al-Buchari 4:52:220) dat hij ‘de overwinning verkregen heeft door middel van terreur’.

Bovendien wordt in de islam iedere moslim geacht Allah en Mohammed zonder vragen of aarzelen te gehoorzamen (zie bijvoorbeeld soera 33:36). Hij heeft dus de plicht de bevelen tot jihad ook in deze tijd toe te passen. En dat is door de eeuwen heen op grote schaal gebeurd. Maar liefst 270.000 doden zijn er door de eeuwen heen te betreuren geweest als gevolg van de islamitische jihad.

Ideeën en idealen hebben hun uitwerking op de praktijk, helemaal als ze uit boeken komen die als heilig of gezaghebbend gelden. Zolang het niet breed onderkend wordt dat het fundament voor islamitisch terrorisme in de islam zelf zit, is er weinig hoop dat hier ooit een einde aan zal komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: